Масло от СлънчогледСлънчоглед

Получава се чрез студено пресоване на слънчогледови семки и последваща филтрация. Студенопресованото слънчогледовото масло е по-плътно от рафинираното слънчогледово масло и има специфичен аромат на слънчоглед.

Бутилка масло от Слънчоглед Бутилка масло от Слънчоглед

Студенопресованото слънчогледовото масло съдържа мастни киселини Омега 6, Омега 9, Омега 7, лецитин, витамини E, A, D, К и антиоксиданти в слънчогледовите семки, за да гарантира, че получавате предимствата на продукт със най-висока концентрация на активни съставки.

Маслото от слънчогледови семки на е подходящо за салати, сосове, паста и други ястия, които изискват по-малко топлина, тъй като този вид масло може да загуби част от витамините си, ако температурата на готвене е твърде висока.

ТЕРАПЕВТИЧНИ ЦЕЛИ НА СЛЪНЧОГЛЕДОВОТО МАСЛО:

Ползите от консумацията на студено пресовано слънчогледово масло са многобройни. Една от основните причини за нарастващата популярност на слънчогледовото масло е впечатляващото му съдържание на мастни киселини, което включва още линолова киселина, палмитинова киселина, стеаринова киселина, олеинова киселина.

 • Стимулира здравето на сърцето и предотвратява сърдечните заболявания.

  Слънчогледово масло съдържа повече от 80% мононенаситени мазнини, което го прави полезно за сърцето. Също така не съдържа наситени мазнини, което помага да се контролира нивото на холестерола в тялото ви.

 • Подобрява имунитета. 

  Слънчогледовото масло е богато на антиоксиданти. Увеличава способността на организма да се защитава срещу инфекции. Слънчогледовото масло съдържа протеини, които помагат за изграждането и възстановяването на тъканите и различни ензими, необходими за здравословното функциониране.

 • Повишава нивата на енергия в тялото. 

  Богатият му хранителен профил енергизира организма, изхвърляйки излишния гликоген от кръвния поток.

 • Подобрява здравето на кожата и помага за нейното регенериране. 

  Използвайте това масло, защото то е богато на витамин А и витамин Е, което помага да се поддържа здрава кожа. Тези витамини действат като антиоксиданти. Те спомагат за регенерирането на увредените кожни клетки и премахването на бактериите, причиняващи акне. Маслото е леко и немазно и поради това лесно се абсорбира в кожата, без да запушва порите.

 • Овлажняващ агент. 

  Богато на витамин Е, слънчогледовото масло регенерира увредените клетки и предпазва кожата от опасните слънчеви ултравиолетови лъчи.

Слънчоглед Слънчоглед Слънчоглед Слънчоглед Слънчоглед
Затвори