Масло от КайсияКайсия

Получава се чрез студено пресоване на кайсиеви ядки и последваща филтрация.

Бутилка масло от орех Бутилка масло от орех

Изключително полезно за здравето, поради високото съдържание на Омега 9 мастни киселини, витамини Е, К и B-17 - мощен имуностимулатор, ценен помощник в превенцията и лечението на рака.

Съдържа голямо количество желязо, което го прави отлично средство срещу малокръвие.

ТЕРАПЕВТИЧНИ ЦЕЛИ НА КАЙСИЕВОТО МАСЛО:

 • Подобрява здравето на дихателните пътища

  Малко количество от това масло под формата на вътрешен прием водят до облекчаване на възпаленията на дихателните пътища.

 • Намалява възпалението

  Ако страдате от хронична болка и възпаление от състояние като артрит или подагра, вътрешният прием придружен с локалното прилагане на кайсиево масло в областта на дискомфорт може бързо да успокои болката и да намали подуването и зачервяването.

 • Потенциал за борба с рака

  Заради високото съдържание на антиoксиданти в маслото от кайсиеви ядки то е в състояние да намаля оксидативния стрес върху организма. Според различни проучвания кайсиевите ядки съдържат вещество наречено амигдалин (витамин В17), което може да бъде ценен помощник в превенцията и лечението на рака.

  Всяка молекула от B17 съдържа: цианид, бензалдехид и глюкоза. Много учени спрягат именно цианидът за унищожител на ракови клетки. Витамин В17 е мощен имуностимулатор. Витамин В17 стимулира клетъчната регенерация и възпроизводство, повишава естествения имунитет на организма.

 • Простуда и грип

  Маслото от касиеви ядки помага и поддържа имунната система. Както знаем, силният имунитет подобрява способността на нашия организъм да се бори с инфекции като настинка и грип.

 • При анемия

  Кайсиевото масло съдържа голямо количество желязо, което го прави отлично средство за профилактика и лечение на малокръвието. Благотворното действие против анемия се дължи и на кобалта и медта в кайсиите.

 • При проблеми със зрението

  Кайсиевото масло има високо съдържание на бета каротин, който в организма се трансформира във витамин А. Той е отговорен за доброто зрение. Витаминът участва в състава на зрителния пурпур и образуването на кожата и лигавиците. Всекидневната консумация на кайсиево масло понижава риска от макулна дегенерация. Смята се, че макулната дегенерация е сред основните причини за загуба на зрението при възрастни.

Кайсия Кайсия Кайсия Кайсия
Затвори